Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко отримав копії контрактів від зовнішньої розвідки – Шлапак


Секретаріат третього Президента України Віктора Ющенка отримав копії газових контрактів із Росією у 2009 році від Служби зовнішньої розвідки. Про це колишній перший заступник голови Секретаріату Президента України Олександр Шлапак повідомив після допиту у справі щодо газових контрактів.

«Після повернення української делегації з Москви з підписаними контрактами президент попросив надати йому контракти, але йому відмовили. Відповідно, довелося отримати їх, оскільки хотілося зрозуміти, про що йдеться, іншим шляхом. Тоді Служба зовнішньої розвідки забезпечила цими контрактами», – сказав він.

Під час допиту в Печерському суді Олександр Шлапак зазначив, що Секретаріат Президента зміг отримати копії газових контрактів через тиждень після їх підписання.

Олександр Шлапак також висловив сумніви щодо того, що Віктор Ющенко дав вказівки українській делегації залишити газові переговори в Росії 30 грудня 2008 року. «Під час усього мого спілкування з Олегом Дубиною він не говорив мені, хоча в нас досить близькі відносини, що одержував вказівку їхати з Москви», – сказав Шлапак.

Олександр Шлапак зазначив, що Дубина повернувся в Україну, оскільки не мав інших вказівок із ведення газових переговорів.
XS
SM
MD
LG