Доступність посилання

ТОП новини

У Єгипті протестують біля посольства Ізраїлю через загибель прикордонників


Біля посольства Ізраїлю в столиці Єгипту Каїрі в неділю зібралися демонстранти на протест проти загибелі п’яти єгипетських силовиків у перестрілках на кордоні з Ізраїлем раніше цього тижня. Один із них заліз на будівлю й зірвав ізраїльський прапор і замінив його на єгипетський.

У суботу Єгипет привітав обіцянку Ізраїлю здійснити спільне розслідування загибелі п’яти єгипетських силовиків у перестрілках на кордоні з Ізраїлем раніше цього тижня, але заявив, що цього не достатньо.

Раніше того ж дня міністр оборони Ізраїлю Егуд Барак заявив, що його країна «шкодує» через загибель п’яти працівників єгипетських силових структур. За словами міністра, він наказав здійснити розслідування, а обставини інциденту будуть вивчені спільно з армією Єгипту.

Раніше в суботу державне телебачення Єгипту заявило про відкликання посла з Ізраїлю через цей інцидент. Але офіційних підтверджень цього не надійшло. Ізраїль заявляє, що його про можливе відкликання єгипетського посла не повідомляли.

П’ятеро працівників єгипетських силових структур були вбиті в четвер у перестрілках на кордоні з Ізраїлем, коли ізраїльські силовики переслідували палестинських бойовиків, які здійснили раніше того дня на півдні Ізраїлю неподалік кордону низку нападів із жертвами. Наразі існують вельми суперечливі повідомлення про те, за яких саме обставин загинули єгиптяни.
XS
SM
MD
LG