Доступність посилання

ТОП новини

На Близькому Сході триває протистояння Ізраїлю й палестинців


Ізраїльська військова авіація продовжила в неділю завдавати повітряні удари по об’єктах у Смузі Гази, які пов’язують із палестинськими бойовиками. За повідомленням палестинських джерел, протягом дня було чотири такі удари.

Тим часом понад 20 ракет, запущених зі Смуги Гази, вразили в неділю вранці південні райони Ізраїлю. Про жертви чи потерпілих не повідомляли.

У перебігу попереднього такого обстрілу в суботу ввечері одна людина загинула і близько 20 були поранені в місті Беер-Шева на півдні Ізраїлю.

Останню хвилю взаємних акцій розпалив напад палестинських бойовиків на півдні Ізраїлю в четвер, у якому загинуло вісім ізраїльтян. Відтоді в повітряних ударах Ізраїлю в відповідь у Смузі Гази загинуло близько 15 палестинців. Палестинці ж почали обстрілювати Ізраїль ракетами.

Ізраїль також намагається погасити дипломатичний скандал із Єгиптом, п’ятеро членів силових структур якого загинуло на кордоні з Ізраїлем у четвер, коли ізраїльські військові переслідували бойовиків. Ізраїль висловив «жаль» і запропонував спільне розслідування інциденту; Єгипет оцінив цю пропозицію, але назвав висловлення жалю недостатнім.
XS
SM
MD
LG