Доступність посилання

ТОП новини

У Раді Європи стурбовані безпекою на Північному Кавказі


Томас Хаммарберґ
Ситуація у сфері безпеки на Північному Кавказі є «серйозним викликом» для захисту прав людини, мовиться в звіті комісара Ради Європи з прав людини Томаса Хаммарберґа.

Хаммарберґ з 12 по 21 травня відвідував регіон з ознайомчим візитом. Свої враження від перебування на Північному Кавказі він виклав у звіті, оприлюдненому у вівторок.

У документі комісар вказує на те, що «безкарність і відсутність безпеки підривають захист прав людини на Північному Кавказі», а «зусилля для поліпшення якості життя людей цього регіону мають продовжуватися».

Також комісар наполягає на тому, що «необхідно виявити більше рішучості для того, щоб покласти край серйозним порушенням прав людини, таким, як викрадення і зникнення людей, та жорстокому поводженню із затриманими».

Хаммарберґ говорить про необхідність подальших зусиль, «спрямованих на розрив зв’язків між корупцією, організованою злочинністю та тероризмом, щоб не допускати їхнього згубного впливу на суспільство».

У своєму звіті комісар знову висловив стурбованість тим, що вбивство у липні 2009 року правозахисниці Наталії Естемірової досі не розкрите. Він визнав той факт, що діяльність правозахисників у регіоні зіштовхується з багатьма труднощами.
XS
SM
MD
LG