Доступність посилання

ТОП новини

Екс-міністр юстиції: Кірєєв і Вовк, по суті, проходять випробувальний термін


Судді Печерського районного суду Родіон Кірєєв і Сергій Вовк, які головують у справах колишнього прем’єра Юлії Тимошенко та колишнього міністра Юрія Луценка, нині фактично перебувають на випробувальному терміні, оскільки триває перший 5-річний термін їхнього призначення на посаду. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив президент Інституту правової політики, колишній міністр юстиції Микола Оніщук.

«Вони, по суті, проходять випробувальний термін, коли мають продемонструвати, що вони можуть бути суддями. І лише після того, як сплине 5-річний термін, парламент може здійснити їх безстрокове призначення», – сказав Микола Оніщук.

«Коли справу слухає суддя, який у майбутньому буде призначатися політичним інститутом, звісно, що вже сам цей факт створює підозри щодо його неупередженості», – наголосив колишній міністр юстиції.

Відповідаючи на запитання, як так трапилося, що резонансні справи щодо лідерів опозиційних партій Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком ведуть судді, не відомі до цього, колишній міністр зазначив, що «якщо проаналізувати склад суддів у столичних судах, то це переважно будуть судді, призначені вперше, тобто лише на 5-річний термін».
XS
SM
MD
LG