Доступність посилання

ТОП новини

Керівники Пакистану радяться через звинувачення США


Чільні пакистанські військові командувачі і політичні лідери зустрічаються в неділю, щоб обговорити звинувачення США, що пакистанська спецслужба допомагала афганським повстанцям напасти на посольство США в Кабулі.

Пакистанські урядовці вже різко скритикували заяву Сполучених Штатів, що пакистанська спецслужба ISI надала підтримку повстанській мережі «Хаккані» в здійсненні нападу 13 вересня на представництво США в столиці Афганістану.

Прем’єр-міністр Пакистану Юсаф Раза Ґілані, зокрема, відкинув це звинувачення, заявивши, що воно свідчить про «розлад» політики США щодо майбутнього Афганістану.

Вашингтон уже давно закликає Ісламабад придушити мережу Хаккані. Пакистан заявляє, що не має військових можливостей подолати добре озброєне угруповання.

Угруповання «Хаккані», яке вважають пов’язаним із ісламістським рухом «Талібан» і з терористичною мережею «Аль-Каїда», як вважають, базується чи принаймні донедавна базувалося на пакистанському боці афгансько-пакистанського прикордоння, а діє переважно на південному сході Афганістану. Його також вважають відповідальним за низку нападів у Кабулі та інших регіонах Афганістану чи причетним до них. США вже давно припускали зв’язок цього угруповання і пакистанських спецслужб.
XS
SM
MD
LG