Доступність посилання

ТОП новини

Вирок щодо Тимошенко не позначиться на угоді про асоціацію з ЄС – МЗС


Міністерство закордонних справ України розуміє увагу «західних партнерів до справи Юлії Тимошенко», але оголошення вироку не позначиться на термінах підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Так прокоментував винесення вироку над Тимошенко голова департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

Він повідомив, що сьогодні у Брюсселі міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко зустрічається з керівниками зовнішньополітичних відомств держав ЄС.

Одне з питань, які міністри обговорюють, за словами Волошина, суд над Тимошенко.

«Ми налаштовані на завершення переговорів у будь-якому випадку. І наскільки ми розуміємо, відповідно налаштований і (ЄС). Я щойно проглянув коментар євро-комісара Фюле, де він сказав, що Євросоюз все рівно налаштований на завершення переговорів. Хоча безумовно (у Брюсселі) вироком стурбовані»», – сказав Олег Волошин у коментарі Радіо Свобода.


Україна сподівається підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом на саміті «Україна – ЄС» 15 грудня. Натомість, європейські політики та дипломати неодноразово ставили під сумнів можливість її ухвалення національними парламентами та європарламентом за умов вибіркового використання законодавства як засобу тиску на опозицію в Україні.
XS
SM
MD
LG