Доступність посилання

ТОП новини

Янукович готовий зустрічатися з представниками ЄС, «коли буде необхідність»


Президент Віктор Янукович заявив сьогодні, що українська сторона і представники Європейського Союзу та Європейської комісії «завжди зустрічатимуться як партнери», «тоді, коли в цьому буде необхідність, і на двосторонній основі».

За його словами, нинішній випадок із відкладенням його візиту до Брюсселя «не виняток» і «належить до тієї системи, яка є у відносинах» сторін.

Щодо перспективи, то, як сказав Янукович, «є дві сторони, що домовляються», і все залежатиме від поступу, якого буде досягнено найближчим часом. «У нас є відповідні плани, і ми хочемо почути ЄС, і, якщо вони не змінилися, ми будемо йти цим шляхом», – сказав Президент на спільній прес-конференції в Донецьку зі своїм російським колегою Дмитром Медведєвим.

Раніше сьогодні і Брюссель, і Київ оголосили, що очікуваний було на 20 жовтня візит Віктора Януковича до Брюсселя не відбудеться, а нова його дата не визначена.

За словами речників Євросоюзу, сторони вирішили, що нинішні умови «не гарантують поступу» в переговорах про укладення договору про асоціацію і зону вільної торгівлі України й ЄС, тому візит відкладено, доки умови в Україні не поліпшаться. Йдеться, зокрема, про проблеми в Україні з верховенством права і дотриманням засадничих принципів відносин із ЄС, які виявляються в вибірковому правосудді і політично вмотивованих процесах проти діячів опозиції.
XS
SM
MD
LG