Доступність посилання

ТОП новини

Кузьмін: у Генпрокуратурі сподіваються на засудження Тимошенко в усіх справах


Генеральна прокуратура сподівається, що Апеляційний суд Києва ухвалить «цілком прогнозоване» рішення щодо апеляції колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко в «газовій справі», в якій вона засуджена, заявив у п’ятницю перший заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін.

Виступаючи в ефірі телеканалу «Інтер», він також висловив сподівання, що суди винесуть вирок і ще в трьох справах, які нині розслідуються проти колишнього прем’єра. За його словами, це справа, яку розслідує Служба безпеки України (щодо спроби покласти борги корпорації ЄЕСУ, яку свого часу очолювала Тимошенко, на держбюджет), справа, яку розслідує податкова міліція (щодо ухилення Тимошенко від податків як колишнього керівника ЄЕСУ) і справа про викрадення корпорацією ЄЕСУ бюджетних коштів через повернення ПДВ.

Кузьмін також сказав, що сподівається на співпрацю зі Сполученими Штатами Америки, щоб вони дали змогу повторно допитати ув’язненого там колишнього Прем’єр-міністра України Павла Лазаренка у справах, що стосуються ЄЕСУ.

Він заявив, що в Росії Тимошенко свого часу визнали винною в хабарі чиновникам російського Міністерства оборони, «достеменно встановивши факт вчинення злочину» нею, але справу проти неї припинили за нереабілітувальними обставинами.

При цьому Кузьмін назвав «дивним», що справу проти Тимошенко в Росії «раптом в один момент» припинили, коли вона стала Прем’єр-міністром, а потім вона уклала з Росією газовий контракт за «свідомо збитковою для України ціною».

Крім того, перший заступник Генпрокурора заперечив твердження, щоб «якимсь чином розвалювалася чи йшла не так, як планувало звинувачення», справа проти колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Він також повідомив, що тільки протягом цього року Генеральна прокуратура притягла до кримінальної відповідальності 26 чиновників вищого ешелону влади, серед яких є представники і нинішньої влади, і нинішньої опозиції. За словами Рената Кузьміна, «слідчому все одно, чи при владі сьогодні посадовець, чи в опозиції».
XS
SM
MD
LG