Доступність посилання

ТОП новини

Янукович намагається «торгуватися з Європою» – шеф польської дипломатії


Президент України Віктор Янукович намагається «торгуватися з Європою», яка вимагає перегляду вироку екс-прем'єрові Юлії Тимошенко, вважає міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Польща головує зараз в ЄС.

Про це Сікорський заявив в інтерв'ю програмі «Горизонт» телеканалу TVN24 в неділю.

Глава польського зовнішньополітичного відомства сказав, що «текст угоди про асоціацію між Україною і ЄС узгоджено, і це успіх польського головування в ЄС», проте остаточних рішень за асоціацією не ухвалено. І, за його словами, «про це повинен знати президент України Віктор Янукович».

«Коли торгуєшся, то можна переоцінити свої сили», – підкреслив польський міністр.

Він також сказав, що у разі підписання угоди про асоціацію з ЄС контакти між Україною і Євросоюзом будувалися б за принципами відносин із Норвегією чи Швейцарією.

Європарламент у четвер ухвалив резолюцію щодо внутрішньополітичної ситуації в Україні. Євродепутати назвали вирок Тимошенко «судовим зловживанням із метою політичного придушення провідного опозиційного політика». Європарламент закликав українське керівництво забезпечити справедливий апеляційний розгляд у справі екс-прем'єра.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова після зустрічі у Варшаві з Президентом Польщі Броніславом Коморовським назвала можливим парафування угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом на грудневому саміті.

Документ передбачає також створення зони вільної торгівлі.
XS
SM
MD
LG