Доступність посилання

ТОП новини

ЄС потребує ясності від Греції щодо фінансової допомоги – Меркель


Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила сьогодні, що Європа потребує ясності від Греції щодо того, як країна збирається виконувати умови угоди про міжнародний фінансовий порятунок країни.

За її словами, саме цьому буде присвячена її зустріч пізніше сьогодні з прем’єр-міністром Греції Йоргосом Папандреу.

Як очікують, у зустрічі у французьких Каннах також мають узяти участь президент Франції Ніколя Саркозі, президент Європейської ради Герман Ван Ромпей, президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу, голова єврозони Жан-Клод Юнкер і директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард.

Сьогодні ж у парламенті Греції мають початися триденні дебати напередодні запланованого на післязавтра голосування про недовіру урядові Папандреу.

У ніч на сьогодні Папандреу домігся від свого кабінету підтримки його плану провести референдум про затвердження угоди про фінансовий порятунок, який він несподівано для всіх оголосив позавчора ввечері. Цей план уже викликав різкі негативні реакції в інших країнах Євросоюзу і призвів до занепаду біржових ринків у всьому світі. Очікуваний провал на референдумі угоди про другий пакет міжнародної фінансової допомоги Греції, яку ЄС схвалив минулого тижня, може призвести до дефолту Греції і її виключення з зони обігу євро.
XS
SM
MD
LG