Доступність посилання

ТОП новини

МЗС не вимагатиме офіційного розслідування інциденту з активістками FEMEN у Білорусі


Міністерство закордонних справ України не вимагатиме від білоруської влади офіційного розслідування інциденту, що стався з трьома активістками FEMEN на території Білорусі. Про це на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

«Офіційного розслідування ми не вимагатимемо, оскільки офіційне розслідування вимагають тільки тоді, коли є чіткі факти, які свідчать на користь того, що офіційні органи влади причетні до порушення прав», – сказав він.

Водночас Олег Волошин зазначив, що МЗС України не задоволені тим фактом, що в Білорусі не проводиться розслідування цього інциденту. «Підстав в чомусь звинувачувати офіційну білоруську владу, крім того, що на території цієї країни є факти бандитизму, ми не можемо, бо факти бандитизму мають місце і на території України», – додав він і наголосив, що, крім того, представниці FEMEN не подавали відповідних звернень до білоруської влади.

Також, на думку представника МЗС, в цій ситуації також немає сенсу робити ноту протесту. Водночас Олег Волошин зазначив, що дипломатичними каналами МЗС України все ж намагається отримати інформацію, що саме відбулося.

Три учасниці руху FEMEN 19 грудня – в річницю розгону несанкціонованого мітингу білоруської опозиції – провели в Мінську на сходах будівлі КДБ акцію в стилі топлес. Незабаром після цього вони зникли і вийшли на зв’язок лише наступного дня. Тоді, 20 грудня, жінки повідомили, що їх викрали «міліція і КДБ», які завезли їх у ліс, погрожували підпалом, а пізніше відрізали волосся і «викинули голими в лісі без документів». Водночас керівництво білоруського КДБ назвало інцидент з активістками FEMEN «грубою провокацією».
XS
SM
MD
LG