Доступність посилання

ТОП новини

У Болгарії презентують українську петриківку


Роботи петриківської майстрині Галини Назаренко
Роботи петриківської майстрині Галини Назаренко
У середу в болгарському місті Нова-Загора відкрилась виставка петриківського розпису авторства відомої української майстрині Галини Назаренко. Про це Радіо Свобода повідомила сама Галина Назаренко.

За інформацією художниці, це її 13-та персональна виставка. Експозиція налічує більше трьох десятків робіт, створених в останні роки, в-основному – розписи на папері.

Раніше, у жовтні 2011 року в Парижі, в Культурному центрі Посольства України у Франції, презентували персональну виставку робіт Галини Назаренко. Це була перша експозиція петриківського розпису у Парижі за останні 25 років.

Галина Назаренко розповіла Радіо Свобода, що зараз парижани запропонували їй продати експозицію повністю, але вона поки що відмовилась, адже розраховує, що 2012 року зібрання робіт, доповнене свіжими мальовками, експонуватиметься, окрім Болгарії, ще в декількох містах Європи. Перемовини про це зараз тривають, сказала художниця.

Петриківська майстриня Галина Назаренко малює з дитинства, навчалась секретів розпису у петриківського корифея Федора Панка, який викладав у місцевій художній школі. Малюючи, каже майстриня, орієнтується на традиції петриківського розпису, що беруть витоки у глибині століть.
XS
SM
MD
LG