Доступність посилання

ТОП новини

ЄБРР погіршив оцінку зростання ВВП в Українi у 2012 роцi


Європейський банк реконструкцiї та розвитку (ЄБРР) погiршив оцiнку зростання ВВП в Українi у 2012 роцi на 1 процентний пункт – з 3,5% до 2,5%.

При цьому зростання української економіки за минулий рік аналітики оцінили у 5%, підвищивши свій прогноз з 4,5%.

Незважаючи на те, що влада здійснила деякі з умов програми МВФ 2010 року, в тому числі і пенсійну реформу, банк акцентує увагу на факті зіткнення критичних заходів, необхідних для стабілізації газового сектору, з політичним опором. При цьому до числа таких заходів він включає і збільшення тарифів для домашніх господарств.

Рівень ризику країни для України ЄБРР оцінив у 921,8 пункту, що трохи нижче жовтневої оцінки (982,8 пункту), проте набагато вище, ніж в інших країнах регіону. Найближче до України за цим рейтингом стоїть Угорщина, ризик якої становить 686,3 пункту, та Хорватія, у якої 555,3 пунктів.

В жовтні ЄБРР вже знижував прогноз зростання ВВП в 2012 року – з 4,5% до 3,5%.

Європейський банк реконструкцiї та розвитку є міжнародним фінансово-кредитним інститутом, який надає допомогу країнам від Центральної Європи до Центральної Азії для проведення ринкових реформ, активного інтегрування економік цих країн у міжнародні господарські зв'язки.
XS
SM
MD
LG