Доступність посилання

ТОП новини

Керченська протока відкрита для руху суден – Мінінфраструктури


Ситуацію з проводженням суден через Керченську протоку станом на 10 лютого стабілізовано, і протоку відкрито для руху суден. Про це інформує прес-служба Міністерства інфраструктури України.

За даними відомства, за допомогою криголама «Капітан Білоусов» зламано льодові тороси завтовшки від 1,5 до 2,5 метри у північній частині протоки, що дало змогу напередодні, 9 лютого, провести з Азовського моря в напрямку Чорного моря судно вантажопідйомністю 14 тисяч тонн.

Також, як повідомляють у міністерстві, криголам у п’ятницю здійснює проводження суден у напрямку на південь (по одному-два). За розрахунками, за добу він проведе вісім суден.

«Після завершення виведення суден з Азовського моря буде сформовано караван у південній частині протоки в складі восьми-дев’яти суден, які пройдуть у напрямку Маріуполя», – йдеться у повідомленні.

Раніше сьогодні в МНС повідомили, що через складні погодні умови у кризі Азовського моря продовжує дрейфувати 21 судно, ще одне – затиснуте кригою в акваторії Керченської протоки.
XS
SM
MD
LG