Доступність посилання

ТОП новини

У Китаї тибетці продовжують самоспалення – повідомлення


18-річна тибетська черниця здійснила в суботу самоспалення в переважно тибетському за населенням регіоні в центрі Китаю, повідомила лондонська правозахисна організація Free Tibet.

За цим повідомленням, черниця одного з жіночих монастирів у Нґава-Тибетсько-Цянському автономному окрузі, відомому також за китайською назвою Аба, в провінції Сичуань вигукувала гасла проти китайської влади, перш ніж підпалити себе. Вважають, що вона вижила.

Як повідомляють, військові і працівники поліції відразу забрали дівчину, а відтак оточили і заблокували весь монастир.

Водночас представники місцевої влади й поліції заявили агентству Associated Press, що нічого не знають ні про яке самоспалення.

Це, як виглядає, вже друга черниця з цього монастиря, яка здійснює самоспалення. Попереднє, в жовтні минулого року, призвело до смерті.

Від березня-квітня минулого року вже понад 15 тибетців – ченців, черниць чи й світських людей – здійснювали самоспалення в переважно тибетських за населенням регіонах Китаю. За словами правозахисників, принаймні 11 із них внаслідок цього померли.

Таким чином вони, як вважають, виявляли протести проти політики китайського уряду щодо тибетської меншини, яка, на думку критиків влади Китаю, зазнає придушень у релігійній і культурній сферах.
XS
SM
MD
LG