Доступність посилання

ТОП новини

Проти активісток «Фемен» порушили справу за наругу над прапором Індії


Генеральна прокуратура України порушила вчора кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею про наругу над державними символами, за фактом подій під час акції руху FEMEN біля резиденції посла Індії в середині січня, повідомило сьогодні Міністерство внутрішніх справ.

У повідомленні також нагадано, що через ту саму акцію вже порушена кримінальна справа за статтею про хуліганство, і в ній триває досудове слідство. А організатора акції позавчора визнали винною в адміністративному порушення порядку організації проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, за що на неї наклали штраф.

За повідомленням МВС, під час акції активістки руху дісталися на балкон резиденції посла Індії, де розгорнули банер, а також скандували лозунги образливого для працівників посольства змісту, після чого зняли з флагштоку національний прапор Індії, завдали ним кілька ударів по вікнах та дверях будинку, а потім кинули його на землю.

Частина 2 статті 338 Кримінального кодексу України, «Публічна наруга над офіційно встановленим або піднятим прапором чи гербом іноземної держави», передбачає за такі дії покарання в вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (нині це 850 гривень) або арешту на строк до шести місяців або позбавлення волі на строк до двох років.

18 січня чотири активістки FEMEN протестували біля резиденції посла Індії в Україні проти, як вони стверджували, рішення Міністерства закордонних справ Індії, яке нібито розіслало рекомендації своїм посольствам не видавати візи для жінок віком від 15 до 40 років з України, Росії, Казахстану і Киргизстану, аргументуючи це тим, що вони їдуть до Індії заробляти гроші наданням сексуальних послуг. Посольство Індії заперечило ці твердження.
XS
SM
MD
LG