Доступність посилання

ТОП новини

Великобританія і США закликають Ізраїль не атакувати Іран


Голова Об’єднаного комітету начальників штабів збройних сил США Мартін Демпсі та міністр закордонних справ Великобританії Вільям Гейґ вважають недоцільними військові акції Ізраїлю проти ядерних об’єктів Ірану.

Як наголосив Демпсі в інтерв’ю CNN, Ізраїль має можливість завдати удар по іранських об’єктах, однак навіть у цьому випадку Тегеран відкладе реалізацію своєї ядерної програми «лише на пару років».

Водночас глава британського МЗС Вільям Гейґ в інтерв’ю BBC зазначив, що удар Ізраїлю по Ірану наразі «не був би мудрим рішенням».

І Демпсі, і Гейґ у своїх інтерв’ю зазначили, що, на їхню думку, Іран має відчути дію санкцій, запроваджених США і Євросоюзом, водночас світова спільнота має продовжувати тиснути на Тегеран дипломатичними методами.

Напередодні Іран зупинив продаж нафти французьким і британським компаніям – у відповідь на запровадження Євросоюзом у січні санкцій щодо Тегерану.

Захід підозрює Іран у розробці ядерної зброї. Тегеран ці закиди неодноразово заперечував, водночас керівництво країни досі не навело доказів протилежного.
XS
SM
MD
LG