Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відбувся марш за якісну освіту


У Києві близько 150 членів громадської організації «Студентська Свобода» на знак протесту проти реформ у освітній галузі провели марш за якісну освіту. Приводом для проведення акції став законопроект «Про вищу освіту», що має розглядатися парламентом цього тижня. Протестуальники вимагають відставки міністра Дмитра Табачника.

Учасники акції пройшли пішою ходою від майдану Незалежності до Кабміну, а потім і до будівлі Комітетів Верховної Ради, таким чином висловлюючи обурення сучасним станом української освітньої галузі.


Учасники ходи тримали плакати з написами «Табачника на нари – тоді підем на пари!», «Менше економії – більше автономії!», «Виходь, бунтуй, Україну рятуй!», «Знання – не товар, універ – не базар!»

Біля Комітетів Верховної Ради студенти повісили символічні опудала Віктора Януковича, Дмитра Табачника та Максима Луцького.

У Верховній Раді України зареєстрований проект постанови з рекомендацією Президенту звільнити міністра освіти, науки, молоді та спорту Дмитра Табачника – «за системну антиукраїнську діяльність».

Лiдер фракцiї Партiї регiонiв Олександр Єфремов розцiнює вимогу опозицiї про вiдставку Дмитра Табачника як черговий PR. Про це він заявив на брифінгу в Києві.

За його словами, Дмитро Табачник має iнiцiативи, якi можна критикувати, проте керiвники як середньої, так i вищої шкiл здебiльшого дають позитивнi оцiнки роботi профільного міністерства.
XS
SM
MD
LG