Доступність посилання

ТОП новини

У Сербії пройшли парламентські і президентські вибори


У Сербії в неділю відбулися парламентські і президентські, а також місцеві вибори. На цей час після закриття дільниць іще ніяких попередніх даних чи результатів екзит-полів у цій країні не оголошували.

Наразі повідомляють лише, що явка була досить висока і ще посеред дня була вища, ніж у такий же час на попередніх виборах.

У президентських виборах кандидувало 12 осіб. За прогнозами, буде необхідне друге коло, в яке вийдуть, найімовірніше, донедавній проєвропейський президент Борис Тадич і проросійський лівий діяч Томислав Николич.

За опитуваннями, Тадич, який перед виборами подав у відставку з президентської посади, щоб уможливити вибори голови держави водночас із парламентськими, відстає від головного суперника через економічні проблеми країни посеред світової економічної кризи.

У парламентських виборах Тадичева Демократична партія, за прогнозами, прийде другою після Николичевої Сербської прогресивної партії. Але, на думку аналітиків, проєвропейські сили разом усе ж можуть мати кращий шанс формувати новий коаліційний уряд, ніж націоналістичний блок.

Обирали цього дня і місцеві органи влади.

У виборах брали участь і серби в Косові.
XS
SM
MD
LG