Доступність посилання

ТОП новини

Єфремов не виключає, що роботу Ради буде продовжено на тиждень


У фракції Партії регіонів розглядають питання щодо продовження нинішньої сесії Верховної Ради на один тиждень. Про це сьогодні заявив лідер фракції Олександр Єфремов.

При цьому Єфремов не став прогнозувати, чи може бути продовжено нинішню сесію.

«Такі варіанти ми обговорювали у фракції. Більше того, дано доручення підготувати відповідний проект постанови. Якщо ми не встигнемо розглянути низку знакових законопроектів, то ми наполягатимемо на тому, щоб провести ще один сесійний тиждень», – сказав він.

Єфремов уточнив, що цей тиждень потрібен для розгляду понад 30 першочергових законопроектів, зокрема, мовного законопроекту, законопроекту про податок на розкіш, законопроекту про скасування депутатської недоторканності.

Вчора Єфремов заявив, що законопроект про засади мовної політики може бути ухвалений 4 або 5 липня.

5 червня Верховна Рада ухвалила законопроект «Про засади державної мовної політики» у першому читанні. У пояснювальній записці, зокрема, зазначається, що в разі ухвалення законопроекту російська мова має стати регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України з 27, – як вважає опозиція, за рахунок української. Відповідно до календарного плану роботи 10-ї сесії Верховної Ради, її офіційне закриття заплановане на 6 липня.
XS
SM
MD
LG