Доступність посилання

ТОП новини

Німецькі лікарі взялися навчити українських сучасній акушерській допомозі


У Дніпропетровському перинатальному центрі в середу вперше в Україні відкрились міжнародні тренінги для акушерів-гінекологів та неонатологів України за участі провідних німецьких фахівців, повідомили в перинатальному центрі.

За даними з центру, семінари та практичні тренінги розпочали провідні професори Університетської клініки імені Гете з Франкфурта-на-Майні Франк Лоувен та Рольф Шлоссер.

Заняття організували спеціально для медичних працівників перинатальних центрів, викладачів кафедр вищих медичних закладів України, членів фахових медичних асоціацій, головних обласних фахівців з неонатології, акушерства та гінекології. Усього в них бере участь понад 100 українських лікарів.

Німецькі медики навчають українських сучасним технологіям та методикам надання акушерської допомоги. Упродовж п’яти днів фахівці також обмінюватимуться досвідом і вирішуватимуть складні клінічні питання безпосередньо в лікарняних закладах.

Найбільш успішні учасники тренінгів пройдуть стажування у провідних клініках Німеччини. Таке клінічне стажування, зазначають українські лікарі, є загальноприйнятим у Європі і тепер стає можливим і для українців.

Цього тижня в Києві відбулося підписання Меморандуму про партнерство у сфері акушерства між Міністерством охорони здоров’я Німеччини та Міністерством охорони здоров’я України. Документ передбачає обмін досвідом між українськими та німецькими лікарями у галузі акушерської допомоги та догляду за немовлятами.

Клініка Університету імені Йоганна Вольфганга Гете у Франкфурті-на-Майні входить до числа найкращих німецьких клінік і користується авторитетом у наукових колах. Університет імені Гете заснований у 1914 році, його медичний факультет зараз є одним із найпрестижніших серед вищих медичних навчальних закладів Німеччини.
XS
SM
MD
LG