Доступність посилання

ТОП новини

В’язні у виправній колонії отруїлись технічною рідиною – пенітенціарна служба


Причиною отруєння кількох засуджених в Ольшанській виправній колонії №53 у Миколаївській області стало вживання технічної рідини для обробки деревини, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України в понеділок.

Як повідомили у прес-службі, 30 червня в Ольшанській виправній колонії Миколаївської області (№ 53) декілька засуджених, які були виведені до виробничої зони установи для виготовлення меблів, вжили технічну рідину для обробки деревини.

Цього ж дня у зв’язку з погіршенням стану здоров’я троє засуджених звернулись по допомогу до медико-санітарної частини установи. Після встановлення медпрацівниками установи попереднього діагнозу «гостре харчове отруєння» вказаних засуджених було терміново направлено до Миколаївської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги. Наступного дня під час проведення внутрішньої перевірки причин та обставин даної події до лікарні направили ще 8 засуджених для медичного обстеження на предмет можливого отруєння.

З числа направлених на обстеження і лікування трьох засуджених вже повернуто до установи, п’ятеро осіб ще перебувають у лікарні, і троє чоловіків 1 липня померли. Про дану подію проінформовано органи прокуратури.
XS
SM
MD
LG