Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція вимагає визнати перемогу її кандидатів на мажоритарних округах (ВІДЕО)


Лідери Об’єднаної опозиції «Батьківщина», партій «Свобода» і УДАР вирушили до Центральної виборчої комісії, щоб вимагати припинити фальсифікації парламентських виборів і покарати винних у цьому.

«Ми провели політичні консультації, всі три опозиційні сили, стосовно подальшого плану дій. Наразі ми йдемо до голови ЦВК із чітким списком вимог», – повідомив голова ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк після політичних консультацій.

Він пояснив, що опозиційні сили вимагатимуть визнати перемогу їхніх кандидатів за тими округами, де вони набрали більше голосів, а також покарати винних у фальсифікаціях результатів виборів.

Яценюк додав, що на тих округах, де фальсифікації дійшли до ситуації, коли відсутні протоколи та первинні дані, які не дадуть можливості встановити істинні результати, опозиція вимагатиме за одномандатними округами проведення повторних виборів.

Крім того, він повідомив, що опозиційні сили вимагають від Президента Віктора Януковича та Генеральної прокуратури негайно порушити кримінальні справи за фактами фальсифікацій виборчого процесу.

Біля будівлі ЦВК у Києві мітингують близько двох тисяч людей. Вони заявляють, що протестують проти фальсифікації результатів парламентських виборів в Україні. Правоохоронні органи посилили охорону будівлі ЦВК. Міліція Києва нагадує учасникам акції, що суд заборонив проводити масові заходи в центрі столиці до 12 листопада.
Опозиція мітингує під ЦВК
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:53 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
XS
SM
MD
LG