Доступність посилання

ТОП новини

Луценко не вважає виборчу кампанію опозиції успішною


Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що не може вважати успішною виборчу кампанію опозиційних сил. Про це йдеться у його відповіді на лист журналіста Данила Яневського, повідомили у прес-службі «Народної самооборони».

«На мою думку, вона була невідповідною і за формою, і за змістом завданню подолання правлячої мафії», − зазначив Луценко.

«Поза тим, я вчергове пишаюся нашим народом. Після помаранчевих зрад, після регіонального розбою, не зважаючи на гейзери брехні і еверести підкупу, мільйони людей ясно продемонстрували наявність національної і особистої гідності», − написав екс-міністр.

Зокрема, як констатував Луценко, «людей, які голосували за опозиційні сили Яценюка, Кличка і Тягнибока, виявилося більше, ніж віруючих у покращення життя Януковича і Симоненка разом узятих». За словами Луценка, «цей факт має стати потужною ін’єкцією оптимізму для кожного українця, який хоче змінити стан справ у своїй країні. Відтепер ясно, що Януковича не тільки теоретично треба, але й практично можливо перемагати на президентських виборах».

При цьому екс-міністр висловив переконання, що перемога опозиції на президентських виборах 2015 року можлива лише за умови висунення єдиного кандидата від демократичних сил. Луценко вважає, що «зараз поведінка лідерів опозиційних партій – далека від ідеалу. Схоже на те, що чотирьом лідерам все ж не вистачає загальновизнаного авторитету п’ятого елементу».

«Тому я дуже сподіваюся, що і тандем Яценюк-Турчинов, і Кличко, і Тягнибок бодай собі наодинці зізнаються, що парламентські вибори вже вкотре продемонстрували лише одного лідера загальнонаціонального масштабу, яка навіть з-за ґрат формувала опозицію режиму, керувала кампанією, а у вирішальний момент – витягнула своїм мобілізуючим словом переможні відсотки «Батьківщини», − підкреслив екс-міністр.
XS
SM
MD
LG