Доступність посилання

ТОП новини

Україна почала правозахисний Марафон написання листів (ВІДЕО)


Марафон написання листів Amnesty International
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Марафон написання листів Amnesty International

Сьогодні з ініціативи неурядової правозахисної організації «Міжнародна амністія» Україна долучилася до всесвітнього Марафону написання листів. Цю акцію правозахисники вважають найбільш масштабною акцією у світі, яку проводить «Міжнародна амністія» до Всесвітнього дня захисту прав людини 10 грудня.

Як повідомила кореспондентові Радіо Свобода виконавчий директор «Міжнародної амністії» в Україні Тетяна Мазур, Україна долучилась до Марафону уп’яте. Українці писатимуть листи урядам країн, де влада порушує права людини, серед іншого – керівникам Азербайджану, Білорусі, України, Росії, США.

«Цього року є певний прогрес: якщо минулого року Марафон відбувся у 25 містах України, то цього року уже 35 міст долучились до акції. А це означає, що збільшується кількість українців, яких цікавить правозахисна діяльність, які вірять у можливість змінити світ та хочуть бачити його таким, що у ньому кожна людина користується своїми правами», – каже Мазур.

Серед героїв Марафону – українець Яків Строган, якого катували харківські міліціонери, білоруський правозахисник Олесь Беляцький, ув’язнений за свою діяльність на чотири з половиною роки тюрми, журналіст із Азербайджану Мегман Гюсейнов, якого влада переслідує за висвітлення корупції.
XS
SM
MD
LG