Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко заявляє, що ЗМІ повинні перешкоджати проникненню чужих і деструктивних ідей


ЗМІ повинні перешкоджати проникненню чужих і деструктивних ідей – про це, як повідомляє агентство УНІАН, заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко сьогодні на зустрічі з членами Клубу головних редакторів країн СНД, Балтії та Грузії.

«ЗМІ не повинні насаджувати одновимірне бачення світу, а повинні організовувати повноцінний діалог людей і влади, служити індикатором настроїв у суспільстві, перешкоджати проникненню чужих і деструктивних ідей. Ми живемо в умовах інформаційного суспільства, а це означає, що нинішні засоби масової інформації є невід’ємною частиною нашого повсякденного життя. Вони вже не просто інформують нас про все, що відбувається в країні і світі, а й виховують, по-різному залучають до культури, розважають. По суті, вони багато в чому формують світогляд громадян», – сказав Лукашенко.

Він заявив, що дуже добре ставиться до гостей-журналістів.

«І це не тому, що, як багато журналістів пишуть, не знаю, дружні вони нам чи ні, що Лукашенко якусь вигоду хоче з цього здобути. Вигода лише одна. Я хочу, щоб люди, яким ви розповідатимете про нашу країну, знали об’єктивно, що відбувається в Білорусі, про ті процеси соціально-економічні, політичні, які відбуваються у нас у Білорусі. Ось єдина вигода, яку я переслідую, зустрічаючись не лише з нашими журналістами, внутрішніми і зовнішніми», – сказав Лукашенко.

Міжнародні правозахисні організації постійно заявляють, що Білорусь демонструє небезпечні приклади відступу від свободи ЗМІ.
XS
SM
MD
LG