Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарії наголосили на законності обшуків ув’язненої Тимошенко


Державна пенітенціарна служба наголосила в п’ятницю, що, за вимогами Кримінально-виконавчого кодексу і Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, засуджені, їхні речі і одяг обшуковуються і оглядаються, і ніяких обмежень на цю норму не встановлено.

Таким чином, вказала прес-служба пенітенціаріїв, огляд особистих речей колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко здійснюють щоразу, коли їй надають дозвіл на побачення – і з захисниками, і з іншими особами.

Особистого ж обшуку за час перебування в лікарні Тимошенко зазнала лише двічі, мовиться в повідомленні. Усе було цілком законне, повторили в пенітенціарній службі.

Крім того, у заяві спростовується заява захисника колишнього прем’єра Олександра Плахотнюка, з якою він виступав у п’ятницю, ніби керівництво Качанівської виправної колонії, в якій вона відбуває покарання, не веде з нею бесіди. За повідомленням пенітенціарної служби, такі бесіди про протиправність і незаконність акції непокори Тимошенко з нею ведуть щодня відтоді, як вона подала заяву про цю акцію.

У середу Тимошенко в відкритому листі до Президента оголосила акцію громадянської непокори, відмовившись надалі співпрацювати з прокуратурою і судом. Вона також заявила, що не дозволятиме проводити особистий огляд або обшук її речей, від чого буде «фізично захищатися», і відмовляється повертатися з її лікарняної палати, доки з неї не приберуть відеокамери спостереження.

Пенітенціарна служба вже не раз заявляла, що відеоспостереження за ув’язненими так само передбачене і українським законодавством, і міжнародними нормами.
XS
SM
MD
LG