Доступність посилання

ТОП новини

Вибори: на Прикарпатті заявляють про затягування з передачею протоколів


Лише Івано-Франківська міська виборча комісія передала в окружком протоколи про підсумки голосування на виборах до обласної ради, Снятинська і Надвірнянська районні виборчі комісії поки що затримують транспортування документів через проблеми з фінансуванням.

На сайті обласної організації Комітету виборців України вміщено протокол засідання Снятинської районної виборчої комісії, де зазначено, що на проведення виборів надійшло 39, 7 тисячі гривень при потребі в понад 442 тисячі, тому районна комісія вирішила «протоколи дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів на виборчих дільницях та районної виборчої комісії про підсумки голосування транспортувати до Івано-Франківської обласної виборчої комісії після фінансування районної виборчої комісії необхідними коштами в повному обсязі».

Голова прикарпатського Комітету виборців України Юрій Лисюк назвав це «прецедентом, коли у такий спосіб виборча комісія домагається фінансування своєї діяльності».

Як повідомив голова обласної виборчої комісії Олег Пилип’юк, до кінця дня районні комісії повинні надати «повну інформацію про фактичні витрати, яку буде передано в бюджетну комісію обласної ради».

Про проблеми з фінансуванням повідомляла на минулому тижні й Івано-Франківська міська виборча комісія.

На Прикарпатті в неділю в одномандатних округах номер 25, 36 і 43 відбулися вибори до обласної ради: там обирали депутатів на місця тих трьох, які пройшли у Верховну Раду нового скликання, – Юрія Дерев’янка, Василя Гладія та Олександра Сича.

За словами голови обласної виборчої комісії Олега Пилип’юка, активність виборців була низькою: 25,2%, 56,5% і 13,1% відповідно.

У Снятинському та Івано-Франківському одномандатних округах з великим відривом перемагають кандидати від Об’єднаної опозиції Іван Угрин й Іван Харук.

У Надвірнянському районі більшість голосів здобув Володимир Грабовецький – голова Всеукраїнського благодійного фонду Юрія Дерев’янка.
XS
SM
MD
LG