Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: У Власенка законно відібрали мандат


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Позбавлення Вищим адміністративним судом депутатського мандата представника «Батьківщини» Сергія Власенка негативно позначиться на відносинах України з ЄС, визнає Президент України Віктор Янукович. Водночас він зазначає, що це рішення законне.

Після зустрічі зі своїм латвійським колегою Андрісом Берзиньшем Янукович зазначив, що в жодній європейській країні депутати не можуть суміщати депутатську діяльність і, зокрема, адвокатську.

«Щодо депутата (Сергія Власенка – ред.), у нього було суміщення з роботою адвоката, тобто, він мав ліцензію і провадив адвокатську діяльність. У жодній країні Європи, в жодній країні світу цим також займатися не можна, тому суд ухвалив рішення згідно з законом. Як це впливає на відносини з ЄС? Безумовно, негативно», – наголосив Янукович.

Водночас, за словами глави держави, якби можна було відстрочити це рішення й дати можливість депутатам визначитися, де вони хочуть працювати – провадити професійну діяльність або працювати депутатами – це було б правильно.

«Це з одного боку. А з іншого боку – коли я розмовляв із головою Верховної Ради, він сказав, що їх неодноразово попереджали, і минуло вже понад три місяці, коли їх попереджали, що треба вирішувати це питання, і вони його не вирішили», – сказав Янукович.

6 березня Вищий адміністративний суд України достроково припинив повноваження народного депутата від «Батьківщини» Сергія Власенка. Суд ухвалив таке рішення за позовом Голови Верховної Ради Володимира Рибака. Свій позов спікер аргументував тим, що Власенко суміщає депутатські повноваження й адвокатську діяльність.

Власенко є захисником екс-прем’єра Тимошенко в низці кримінальних справ. При цьому він сам неодноразово наголошував, що є не адвокатом, а захисником екс-прем’єра.
XS
SM
MD
LG