Доступність посилання

ТОП новини

У Коломиї при встановленні пам’ятника Франкові «платили за невиконані роботи», міська влада заперечила


Коломийська міжрайонна прокуратура почала кримінальне провадження за фактом розкрадання бюджетних коштів, повідомила сьогодні прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

Триває досудове розслідування щодо посадових осіб Коломийської міської ради та одного з приватних підприємств.

За словами прес-секретаря прокуратури Людмили Гласової, минулого року на замовлення міської ради Коломиї приватна фірма виконувала роботи зі встановлення постаменту пам’ятника Іванові Франку, за що було перераховано майже 660 тисяч гривень.

Та правоохоронці з’ясували, що чиновники внесли неправдиві відомості до актів приймання виконаних робіт і завищили їхню вартість. Зокрема, в документах ідеться про встановлення навколо пам’ятника кованої огорожі, якої насправді нема, не відповідає дійсності і кількість відображених у актах стрічкових фундаментів та гранітних плит.

За висновком правоохоронців, посадовці завищили вартість виконаних робіт на 115 тисяч гривень.

Факт розкрадання бюджетних коштів заперечив перший заступник міського голови Коломиї Тарас Яворський. Як повідомив він Радіо Свобода, встановлення огорожі навколо пам’ятника було запроектовано спершу, однак вона не вписувалася в ландшафт, і її вирішили не ставити, тож і кошти за це не виплачувалися. За словами Яворського, необхідне проведення слідства.

Пам’ятник Іванові Франку в Коломиї було встановлено у сквері по вулиці В’ячеслава Чорновола минулого року на відзначення 156-ї річниці від дня народження письменника.
XS
SM
MD
LG