Доступність посилання

ТОП новини

США засудили нові погрози Північної Кореї


Північна Корея погрожує «перемогти ворогів», кадр із пропагандистського відеоролика, оприлюдненого 22 березня 2013 року
Північна Корея погрожує «перемогти ворогів», кадр із пропагандистського відеоролика, оприлюдненого 22 березня 2013 року
Міністерство оборони США засудило в вівторок чергові погрози Північної Кореї, цього разу ударами по військових базах США в регіоні. Як мовиться в заяві Пентагону, там готові дати відповідь на будь-який випадок.

Погрози Пхеньяна є войовничою риторикою, яка відповідає добре відомій звичці Пхеньяна нарощувати напруженість і залякувати, заявив речник Пентагону Джордж Літтл.

Державне північнокорейське Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) заявило в вівторок, що Пхеньян переходить до рішучих заходів у відповідь на загрозу, яку він вбачає з боку американських стратегічних бомбардувальників B-52, перекинутих до Південної Кореї.

Серед іншого, мовиться в заяві, верховне командування Корейської народної армії приводить у боєготовність номер один усі артилерійські частини, включно з далекобійною артилерією і ракетними військами стратегічного призначення, ціллю яких є «ворожі» американські об’єкти в Південній Кореї й околицях, а також військові бази «агресивних військ» США в Тихому океані, зокрема, на Гаваях і острові Гуам.

Сполучені Штати Америки і Південна Корея проводять нині в регіоні кілька військових навчань, у яких беруть участь і стратегічні бомбардувальники B-52 з бази на Гуамі.

Це вже не перша погроза з боку Північної Кореї останнім часом.
XS
SM
MD
LG