Доступність посилання

ТОП новини

Від повітряного удару міжнародних сил в Афганістані знову загинули цивільні


Історична частина міста Газні, центру однойменної провінції, ілюстраційне фото
Історична частина міста Газні, центру однойменної провінції, ілюстраційне фото
Повітряний удар із бойового вертольота Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані вбив у суботу двох дітей і дев’ятьох підозрюваних бойовиків радикального ісламістського руху «Талібан» у провінції Газні на південному заході країни, повідомив заступник губернатора провінції Могаммад Алі Ахмаді.

За його словами, це сталося в перебігу спільної операції афганських і міжнародних сил.

У міжнародних силах їхній речник майор Адам Воджак повідомив, що удар здійснили у відповідь на напад талібів на патруль афганської поліції. За його словами, міжнародні сили розслідують повідомлення про загибель цивільних.

Минулого місяця президент Афганістану Хамід Карзай після одного з таких повітряних ударів, від якого теж загинули цивільні, наказав афганським військам ні за яких обставин не звертатись до міжнародних сил по повітряну підтримку. Міжнародні сили заявили, що виконають цю вказівку, але завжди готові надати необхідну підтримку з повітря.

Загибель цивільних людей унаслідок повітряних ударів міжнародних сил, спрямованих проти талібів чи їхніх союзників, стається в Афганістані ледь не щомісяця і є однією з найболісніших сторінок відносин Афганістану і США, війська яких становлять більшість міжнародних сил.
XS
SM
MD
LG