Доступність посилання

ТОП новини

Юрист із Донецька оскаржив рішення «виїзного зібрання» Верховної Ради


Депутати більшості назвали своє зібрання «пленарним засіданням», 4 квітня 2013 року
Депутати більшості назвали своє зібрання «пленарним засіданням», 4 квітня 2013 року
Юрист із Донецька Роман Долударьов оскаржив у Вищому адміністративному суді дії парламентської більшості у Верховній Раді 4 квітня, повідомило в середу інтернет-видання Donbass.ua.

За повідомленням, у позові, направленому до ВАСУ в понеділок, юрист вимагає визнати протиправними дії щодо проведення того дня засідання депутатів, що відбулося поблизу адміністрації президента на вулиці Банковій у Києві, а не в сесійній залі Верховної Ради. Позивач також вимагає визнати незаконними нормативно-правові акти, що, як заявляє більшість, були ухвалені того дня, серед них законопроекти з бюджетних питань.

Юрист заявляє, що це засідання не було легітимне, а те, що на ньому відбулося, «може стати першою ластівкою того, що найближчим часом рішення про розподіл бюджетних коштів на мільярди гривень ухвалюватимуть в офісі якоїсь політичної партії».

4 квітня, коли опозиція продовжувала блокувати сесійну залу Верховної Ради, більшість у складі фракцій Партії регіонів, КПУ і низки позафракційних депутатів влаштувала депутатські збори у приміщенні комітетів Верховної Ради на Банковій, а потім проголосила це зібрання сесійним засіданням і почала ухвалювати закони. В опозиції звернули увагу, що це проголошення було незаконним, як і всі нібито ухвалені на ньому законодавчі акти.
XS
SM
MD
LG