Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині з донеччан-добровольців формують батальйон для протидії сепаратистам


Донеччани-добровольці формують батальйон для протидії сепаратистам
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00
На Дніпропетровщині від сьогодні формують батальйон територіальної оборони «Донбас», який стане підрозділом полку національного захисту «Дніпро» й протидіятиме сепаратистам на теренах східної України.

Як повідомили Радіо Свобода представники формування, до батальйону увійшли добровольці, прибулі з різних міст Донецької області, – Макіївки, Краматорська, Маріуполя.

Як зазначив керівник Донецької Самооборони Сергій Єрьомін, серед добровольців чимало людей, які мають військовий досвід, отож на їхню підготовку піде мінімум часу.

«Чому ми формуємось у Дніпропетровську, а не Донецьку? Бо ми не змогли цього зробити на території Донецької області. По-перше, бо військкомати, міліція, органи місцевого самоврядування дуже довго «тягнули резину». По-друге, вже не залишилось місця, де ми можемо це зробити в нормальних умовах, відтак ми обрали Дніпропетровщину. Зараз наші добровольці проходять перевірку в СБУ та інших структурах, після цього вони будуть поставлені на матеріальне забезпечення і відправлені за місцем дислокації», – розказав Радіо Свобода Сергій Єрьомін.

Поки що добровольці з речами перебувають під будівлею Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Ми докладемо всіх зусиль, щоб Донбас, як і раніше, залишався Україною. А не Росією, не «Донецькою республікою», – кажуть добровольці.

Як зазначив Сергій Єрьомін, по домівках члени підрозділу повернуться лише тоді, коли «виконають своє завдання».
XS
SM
MD
LG