Доступність посилання

ТОП новини
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк спілкується з жінкою-ветераном Другої світової війни, 9 травня 2014 року
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк спілкується з жінкою-ветераном Другої світової війни, 9 травня 2014 року

День Перемоги. Свято, скорбота і випробування. Liveblog online

Українці відзначають День Перемоги, вшановують пам'ять загиблих у Другій світовій війні. У Маріуполі відбувся бій між терористами та українськими силовиками

У Білорусі мінімізували використання «георгіївських стрічок» на День Перемоги. Експерти припускають, що таким чином там намагаються зменшити вплив проросійської «п'ятої колони».

Увага медій прикута до візиту Путіна до Криму. Український МЗС висловив протест у зв'язку з цим
У Донецьку напали на диригента оркестру, який перед ветеранами та іншими учасниками урочистостей з нагоди Дня Перемоги зіграв гімн України. При цьому, як видно з відео Громадського телебачення Донеччини, донеччани під час виконання гімну ставилися до нього з пошаною.
День Перемоги стає днем скорботи не лише за тими, хто загинув 69 років тому, але й тими, хто загинув сьогодні у бою з терористами

Народний депутат Олег Ляшко повідомляє з Маріуполя на своїй сторінці у Facebook про загибель від рук терористів командира дніпропетровської бригади Сергія Демиденка, є також поранені:


«Приміщення УВС Маріуполя повністю згоріло. Снайпери убили нашого командира Дніпропетровської бригади Сергія Демиденка. Тяжко поранений командир частини Нацгвардії Сергій Савінський. Начальника маріупільської міліції Валерій Андрощука не можемо знайти, він відстрілювався до останнього. За свідченнями очевидців, терористи знущаються з тіла загиблого Демиденка, йому - вже мертвому - відрізали вуха і викололи очі. Нелюди!»

Тим часом департамент охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації повідомляє про трьох загиблих і 25 поранених. Даних про їхню приналежність там наразі не мають.
Наслідки збройного протистояння в Маріуполі, де терористи намагалися захопити управління МВС
Сутички у Маріуполі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00
Деякі севастопольці вважають, що парад без Путіна пройшов би спокійніше, центральними вулицями міста можна було б вільно пересуватися аж до головної трибуни. Натомість парад за участі президента пов'язаний з багатьма обмеженнями.

Цікава деталь. У переддень свята севастопольскі чиновники заговорили про потребу замінити щитову комерційну рекламу на соціальну й розмістити всюди портрети ветеранів. Провладне телебачення підтримало цю кампанію і показало конкретне зло – рекламний щит, на котрому була показана фотомодель, яка щось рекламувала.

Детальніше в репортажі Крим.Реалії.
Повідомлення в. о. міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про події в Маріуполі станом на 16.00 9 травня
Одна з перших міжнародних реакцій на візит Путіна до Криму:

Візит президента Росії Володимира Путіна до анексованого Криму є недоречним. Про це заявив генеральний секретар НАТО Андрес Фог Рассмусен. «Думаю, що його візит до Криму є недоречним», – зазначив генсек НАТО у Таллінні. Расмуссен також наголосив, що і тепер він не бачить відведення Росією своїх військ від українського кордону.
Свідчення жителя Слов'янська про реальні настрої його мешканців та будні міста, захопленого терористами
У Харкові 11 травня «референдум» не проводитимуть

У Харкові не буде референдуму-опитування з питання федералізації 11 травня, заявив член координаційної ради руху «Юго-Восток» Юрій Апухтін. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми реально не готові провести референдум 11 травня. Ми не погодили питання, що будуть спільними для Харкова, Луганська та Донецька, На жаль, розійшлися (у формулюваннях). Тому прийняли рішення 11 -го не проводити референдум», – пояснив Апухтін.
Тисячі киян несуть квіти до Вічного вогню
Суперечки і квіти біля вічного вогню в Києві
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:30 0:00
Проросійськи налаштовані активісти, представники різних громадських організацій і прихильники федералізації України у Харкові розгорнули 100-метровий «георгіївський» прапор. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, люди пройшли ходою центральною вулицею Сумською від Меморіалу слави до площі Свободи. Таким чином, люди вітали ветеранів Другої світової війни.
У День Перемоги над фашизмом і нацизмом ті, хто каже, що проти них борються, застрелили православного священика

У Костянтинівці Донецької області на блокпосту сепаратисти застрелили православного батюшку. Про це у своєму Твіттері написав головний редактор видання «Остров» Сергій Гармаш.


Могилу однофамільця Путіна, що загинув у Другій світовій, у Львові вкрили квітами

Близько ста людей вшанували у Львові День Перемоги покладанням квітів на могили загиблих на Марсовому полі і Пагорбі слави. Тут спочиває до семи тисяч фронтовиків, генералів, а також працівників НКВС, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Оскільки судовим рішенням 9 травня у Львові заборонені масові заходи, у місті не відбулося мітингів, маніфестацій і парадів. Кілька людей прийшли на Пагорб слави з причепленими до одягу «георгіївськими» стрічками, ніхто не розгорнув червоний прапор.
Могилу однофамільця Путіна у Львові 9 травня вкрили квітами
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00
Гравці футбольного клубу «Динамо» разом з ветеранами закликали всіх українців до миру та єдності

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG