Доступність посилання

ТОП новини

Журналістів LifeNews видворили з України із забороною в'їзду на територію країни – СБУ


Журналістів російського новинного порталу LifeNews Олега Сидякіна і Марата Сайченка видворили з України, відтепер їм заборонено в’їзд на територію держави, повідомив заступник голови Служби безпеки України Віктор Ягун.

«По-перше, вони визнали, що вони заїхали на територію України не як журналісти, а як приватні особи на концерт. По-друге, наше законодавство таке демократичне, що воно не передбачало будь-яких бойових дій, в яких братимуть участь навіть як посібники тероризму так звані журналісти. Я не називатиму країну, але якби це відбувалося в іншій країні і їх затримали за таких обставин, я навіть не знаю, що їм можна було б інкримінувати і яким чином вони могли бути затримані», – розповів він на брифінгу в неділю.

За його словами, умовами безпеки були «незаперечні докази їхнього сприяння терористам».

«У СБУ, до керівництва нашої держави звернулися посли, представники ООН і ОБСЄ. Ми пішли назустріч саме цим двом організаціям. Цих осіб (журналістів) було офіційно видворено з території України, їм заборонено в'їзд в Україну», – також пояснив Ягун.

Журналістів LifeNews Сидякіна і Сайченка затримали українські військові 18 травня в районі Краматорська (Донецька область). Пізніше їх доставили до Києва для допиту і звинуватили у сприянні тероризмові. У ніч на неділю глава Чечні Рамзан Кадиров повідомив, що Сидякіна і Сайченка звільнено. Вони прилетіли літаком спочатку в Грозний, а потім в Москву, де провели прес-конференцію.
XS
SM
MD
LG