Доступність посилання

ТОП новини

Лозінського затримали – Аваков


Віктор Лозінський
Віктор Лозінський
Правоохоронні органи затримали колишнього народного депутата Віктора Лозінського. Про це у своєму «Фейсбуці» написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Спеціальна група кримінального розшуку МВС України затримала кілька хвилин тому Віктора Лозінського», – написав міністр. Інших подробиць він не навів.

Напередодні стало відомо, що Віктор Лозінський, засуджений у 2011 році за умисне вбивство, достроково вийшов із в’язниці. У четвер, 12 червня, прокуратура Київської області оскаржила звільнення Лозінського.

Прокуратура вважає таке рішення суду незаконним у зв’язку з тим, що у суді не доведено, що захворювання, зазначені у медичній документації відносно засудженого, становлять загрозу його життю та унеможливлюють подальше перебування у місцях позбавлення волі.

Прокуратура вважає, що виправна установа незаконно випустила засудженого, оскільки, державним обвинуваченням у визначені законом строки внесено апеляцію, відтак ухвала суду не набрала чинності.

За вказаним фактом прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження відносно посадових осіб Бориспільської виправної колонії №119 за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

16 червня 2009 року на території мисливських угідь Лозінський застрелив жителя Кіровоградської області Валерія Олійника нібито за вторгнення в його володіння. Це сталося у присутності друзів народного депутата – тодішнього прокурора Голованівського району Кіровоградської області Євгена Горбенка і тодішнього начальника Голованівського райвідділу міліції Михайла Ковальського.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив екс-депутата до 15 років позбавлення волі за вбивство Олійника. Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозинському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі. Вищий спеціалізований суд у цивільних і кримінальних справах пом’якшив вирок Лозинському, скоротивши термін позбавлення волі до 10 років.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагав від виконувача обов’язків Генерального прокурора терміново оскаржити рішення суду про звільнення Лозінського від відбування покарання.
XS
SM
MD
LG