Доступність посилання

ТОП новини

Коломойського «не турбує «басманне правосуддя»


Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський «не турбується» рішенням суду в Москві щодо його «заочного арешту». Про це йдеться в офіційному коментарі Коломойського, оприлюдненому у середу прес-службою Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Правосуддя, що навіть у Росії називається «басманним», мене не турбує», – цитує голову Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського його прес-служба.

Разом із тим, у прес-службі підтвердили, що Басманний районний суд Москви санкціонував заочний арешт голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського.

У прес-службі не коментують інформацію, поширену російськими ЗМІ, про те, що Ігор Коломойський намагатиметься оскаржити це рішення в судовому порядку.

Сьогодні стало відомо, що Басманний райсуд російської столиці Москви заочно заарештував голову Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського, повідомили у Слідчому комітеті Росії.

У Слідчому комітеті Росії заявили, що Коломойський причетний «до організації таких злочинів, як вбивство, застосування заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджання професійній діяльності журналістів, викрадання людей».

Також Слідчий комітет найближчим часом обіцяє направити до суду матеріали про арешт інших «співучасників цих злочинів»: міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і командира батальйону «Айдар» Сергія Мельничука. У відомстві заявляють, що у даний час у рамках кримінальної справи тривають слідчі дії.

21 червня Москва оголосила в міжнародний розшук Коломойського і Авакова.

2 березня бізнесмен Ігор Коломойський пристав на пропозицію виконувача обов’язків президента України Олександр Турчинова і очолив Дніпропетровську облдержадміністрацію. Коломойський допомагає українській армії у веденні АТО на сході країни, запровадив винагороди за затримання диверсантів, сприяє формуванню добровольчих батальйонів територіальної самооборони.

XS
SM
MD
LG