Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики намагаються вивезти з Луганська 60 сиріт до Росії – МЗС


У суботу близько 17:15 бойовики угруповання «ЛНР» викрали з інтернату в Луганську 60 дітей-сиріт, які потребують постійного медичного нагляду. Без відповідних дозвільних документів на двох автобусах озброєні особи намагаються вивезти дітей до Росії, повідомляє Управління інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

«Головний лікар інтернату перебуває в заручниках у терористів. МЗС України негайно звернулося з нотою до Російської Федерації, в якій міститься категорична вимога не допустити незаконного вивезення українських дітей-сиріт до Росії», – йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства.

У МЗС також наголосилили, що «інформацію про цей кричущий злочин доведено до відома іноземних держав і міжнародних організацій».

«Закликаємо міжнародне співтовариство докласти всіх зусиль, зокрема вжити заходів щодо додаткового тиску на Російську Федерацію, щоб змусити терористів негайно відпустити українських дітей-сиріт і не робити їх заручниками своєї антиукраїнської істерії та злочинної терористичної діяльності», – наголосили в міністерстві.

Це вже не перша спроба вивезення українських дітей до Росії. У червні до таких спроб проросійські бойовики вдавалися в Краматорську, який тоді контролювали.

XS
SM
MD
LG