Доступність посилання

ТОП новини

Гейґел і Шойгу обговорили російський «гуманітарний конвой»


Міністр оборони США Чак Гейґел
Міністр оборони США Чак Гейґел

Міністри оборони США Чак Гейґел і Росії Сергій Шойгу обговорили російський «гуманітарний конвой», який їде на схід України з 12 серпня.

За повідомленням Пентагону, Гейґел вимагав пояснень щодо цього «конвою», а Шойгу «гарантував» йому, що ніякі російські військові не залучені і це не є приводом для вторгнення.

Шойгу, своєю чергою, висловив занепокоєння щодо збільшення активності військових США і НАТО побіля російського кордону. Щоправда незрозуміло, про яку саме активність йдеться.

Шойгу також заявив, що для доставлення «гуманітарного конвою» на Донбас, потрібно негайно припинити вогонь.

У четвер ввечері стало відомо, що російський конвой з гуманітарною допомогою для мешканців Донбасу зупинився у Ростовській області, за 25 кілометрів від кордону з Україною. Міжнародний Червоний Хрест заявив, що встановив контакт із конвоєм на території Росії і намагається отримати повнішу інформацію про вміст вантажу майже трьох сотень вантажних автомобілів, які ось вже кілька днів рухаються в бік України.

Українська влада наголошувала, що готова впустити російську допомогу, якщо її перевантажать на кордоні під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Міністерство закордонних справ Росії натомість заявляє про «прямі загрози застосування сили» проти російського «гуманітарного конвою», який їде в Україну з 12 серпня.

Україна і Захід висловлювали занепокоєння, що Росія під приводом гуманітарної допомоги може направити в Україну свої війська, де наразі відбувається збройне протистояння між українськими військовими і сепаратистами. Москва звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG