Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко впевнений, що Європейська Рада доручить підготувати рішення щодо санкцій до Росії


Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, президент Петро Порошенко, що перебуває у Брюсселі, сподівається, що ЄС покаже свою солідарність щодо ситуації в Україні.

«Україна – суб’єкт іноземної військової агресії та терору, – заявив він на зустрічі з журналістами після переговорів із лідером Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу. – Ризик дуже зріс не лише для миру й стабільності України, але й всього континенту».

З огляду на це, український президент висловив сподівання на впровадження нових європейських санкцій стосовно Росії. Однак, Порошенко зауважив, що мета цих обмежень – «не спричинити якусь шкоду будь-якій державі світу». Їх мета – створити мотивацію для справжніх переговорів, для деескалації ситуації у східній Україні.

«Я не маю жодного сумніву у тому, що сьогодні Європейська Рада доручить Єврокомісії підготувати відповідне рішення по санкціях, – заявив Порошенко. – Чи будуть вони запроваджені, чи ні залежить від того, як швидко вдасться продемонструвати прогрес».

Лідер України, зокрема підкреслив, що сьогодні протягом дня очікується можливість виходу з оточення для українських військ та безпечної евакуації поранених та загиблих.

«Але слід побудувати кроки, які будуть сприяти встановленню миру в Україні», – заявив він. – Імплементація мирного плану, що був запропонований – я твердо переконаний – буде тою базою, що вже на початку вересня допоможе зупинити війну в Україні».

Втім, Президент Петро Порошенко зауважив, що «якщо цією можливістю не скористаються, то, гадаю, рішення ЄС щодо нових санкцій буде застосоване».

Президент України Петро Порошенко сьогодні перебуває у Брюсселі з одноденним робочим візитом, де мав зустріч із президентом Ради Європейського Союзу Германом Ван Ромпеєм та головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу. Глава Української держави також бере участь у саміті Європейської народної партії, а також виступить перед главами 28-ми держав та урядів країн ЄС у рамках саміту Євросоюзу.

XS
SM
MD
LG