Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ визнали, що в автомобіль місії на Донбасі сідали сторонні в уніформі


Спостерігачі ОБСЄ в Україні визнають, що на початку вересня у Донецьку, який контролюють сепаратисти, в один з автомобілів місії були допущені сторонні люди в уніформі. Про це йдеться у повідомленні моніторингової місії ОБСЄ.

«Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ визнає порушення внутрішніх правила безпеки, яке відбулося на початку вересня 2014 року у Донецьку, за участю однієї з наших машин. СММ шкодує щодо інциденту, коли двоє людей в уніформі сіли у їхній автомобіль. Ми також вживатимемо всіх заходів, щоб уникнути таких прикрих інцидентів у майбутньому», – йдеться у повідомленні ОБСЄ.

У понеділок в ОБСЄ заявили, що перевірять випадки, коли поблизу чи всередині їхніх автомобілів були сфотографовані люди в уніформі.

У відповідь на повідомлення ЗМІ про нібито перевезення в автомобілях місії бойовиків у прес-службі організації заявили, що «лише члени місії уповноважені використовувати автомобілі ОБСЄ».

У п’ятницю постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук заявив, що українська сторона має отримати від місії ОБСЄ пояснення щодо факту використання автомобілів місії членами незаконних збройних формувань.

Прокопчук наголосив, що згідно з мандатом діяльності місії, інформація, яку вона надає, повинна бути об’єктивною та неупередженою.

XS
SM
MD
LG