Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія дала кошти на воду і засоби гігієни для дітей і родин на сході України


Служба Європейської комісії з надання гуманітарної допомоги і громадянського захисту надає 500 тисяч євро Дитячому фонду ООН для забезпечення дітей і жінок, які постраждали від кризи в Україні, водою, якісними санітарними умовами і засобами гігієни.

Завдяки спільній ініціативі ЕСНО і ЮНІСЕФ, більше ніж 60 тисяч дітей і родин отримають предмети гігієни, а 20 тисячам школярів забезпечать доступ до питної води й покращених санітарних умов у школах Донецької й Луганської області, повідомили в інформаційному відділі ЮНІСЕФ.

«Ці предмети першої необхідності надзвичайно потрібні дітям і родинам, які залишили свої домівки через збройний конфлікт в Україні. Ми вже розповсюдили 2500 наборів із засобами гігієни», – сказала представник ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс.

Фінансова підтримка ЮНІСЕФ – це частина допомоги, яку надає ЕСНО у зв’язку з кризою в Україні. «Європейська комісія виділила 7,5 мільйонів євро на гуманітарну допомогу для забезпечення нагальних потреб людей, що постраждали від кризи», – сказав представник ЕСНО в Україні Мамар Мерзук. За його словами, гуманітарна допомога призначена для найбільш незахищених осіб, зокрема, дітей і жінок, згідно з принципами Міжнародного гуманітарного права.

За даними ЮНІСЕФ, внаслідок ескалації збройного конфлікту в Україні понад 415 тисяч людей були змушені залишити свої домівки, щонайменше третина з них – діти.

XS
SM
MD
LG