Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську міліція розслідує псування бюлетенів, на які невідомі вилили чорну рідину


У Дніпропетровську невідомі вилили чорну рідину в виборчі урни, це сталося за десять хвилин до закінчення голосування на виборчій дільниці №121233, розташованій в приміщенні школи №135, повідомили в центрі громадських зв’язків обласної міліції.

За даними з міліції, п’ятеро невідомих осіб забігли до виборчої дільниці, вилили рідину чорного кольору в отвори для вкидання бюлетенів чотирьох виборчих скриньок та з місця події зникли.

Розпочате провадження за ч. 4 ст. 158 Кримінального кодексу України (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців).

В міліції також поінформували, що на момент закриття виборчих дільниць на Дніпропетровщині виявлено 34 порушення, зокрема, незаконна агітація, спроби винесення та пошкодження бюлетенів, спроби підкупу виборців.

«В цілому ці факти не вплинули на перебіг виборчого процесу», – заявили в міліції.

Щодо інциденту з чорною рідиною, то, за даними Громадянської мережі «Опора», невідомих було шестеро – усі віком приблизно до 20 років.

«Вони відразу підійшли до скриньок для голосування та вилили до кожної з них по пляшечці чорнил. Представники правоохоронних органів не встигли зупинити порушників», – розповіли в «Опорі».

26 жовтня в Україні відбулися дострокові парламентські вибори. Голосування не відбулося в дев’яти одномандатних округах на Донеччині і в шести – на Луганщині. Також громадяни України були позбавлені права голосу в окупованих Росією Автономній Республіці Крим та Севастополі.

XS
SM
MD
LG