Доступність посилання

ТОП новини

«Блок Петра Порошенка» назвав умову підтримки кандидатури Яценюка


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Партія «Блок Петра Порошенка» підтримає кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду прем’єр-міністра України за умови «детального погодження плану спільної діяльності», мовиться в заяві, оприлюдненій на сайті партії.

За попередніми даними, фракція «Блок Петра Порошенка» вже становить 150 депутатів: 132 кандидати, обрані в загальнодержавному та одномандатних округах, а також 18 самовисуванців, яких партія підтримала на виборах.

Раніше президент України Петро Порошенко під час засідання «Блоку Петра Порошенка» запропонував підтримати кандидатуру Арсенія Яценюка на посаді майбутнього прем’єр-міністра України.

Порошенко заявив, що більшість новообраних народних депутатів від блоку пропонували висунути на посаду прем’єр-міністра кандидатуру Володимира Гройсмана, мовиться у повідомленні прес-служби президента.

Однак Порошенко зазначив, що «сьогодні країна має об’єднатися», саме тому він запропонував членам майбутньої фракції блоку висунути від майбутньої коаліції на посаду прем’єра Арсенія Яценюка.

Вчора «Блок Петра Порошенка» та партія «Народний фронт» оприлюднили свої проекти коаліційної угоди.

За попередніми підрахунками результатів виборів 26 жовтня, за партійними списками лідирує «Народний фронт», відразу за ним із невеликим відривом – «Блок Петра Порошенка». Також проходять до парламенту, долаючи 5-відсотковий бар’єр, «Самопоміч», «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка і «Батьківщина». Але «Блок Порошенка» значно випереджає «Народний фронт» із урахуванням «мажоритарників».

Дострокові парламентські вибори в Україні відбулися 26 жовтня.

XS
SM
MD
LG