Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі заблоковані 900 вагонів із вугіллям – Укрзалізниця


Шахтарі, ілюстраційне фото
Шахтарі, ілюстраційне фото

Через дії проросійських сепаратистів у межах Дебальцівського залізничного вузла заблоковані 900 вагонів із вугіллям, частина із них навантажена ще влітку. Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

«Найбільше вагонів із вугіллям накопичилося на станції Дебальцеве-Сортувальна – 696, також вони знаходяться і на станціях Чернухине та Вуглегірськ. Через дії сепаратистів залізничні перевезення в межах Дебальцівської дирекції не здійснюються», – йдеться у повідомленні.

В першу чергу необхідно розблокувати відрізки Дебальцеве-Горлівка та Дебальцеве-Алчевськ. Однак поки що це зробити неможливо, зазначають в Укрзалізниці.

Раніше міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин повідомляв, що наукраїнсько-російському кордоні перебувають близько 1000 вагонів з вугіллям.

Україна вперше за тривалий період імпортує енергетичне вугілля для забезпечення потреб теплових електростанцій. Забезпечити ТЕС вугіллям власного видобутку нині практично неможливо через бойові дії на сході України, де розташована велика частина шахт. Брак газу і зупинка шахт на Донбасі через військові дії призвели до дефіциту електроенергії.

XS
SM
MD
LG