Доступність посилання

ТОП новини

Палестинці прагнуть приєднання до Міжнародного кримінального суду


Палестинський демонстрант на Західному березі Йордану під час сутички з ізраїльським силовиками
Палестинський демонстрант на Західному березі Йордану під час сутички з ізраїльським силовиками

Палестинська національна адміністрація надала ООН документи про приєднання до Міжнародного кримінального суду.

Постійний палестинський спостерігач при ООН Ріяд Мансур заявив, що це дасть можливість притягти Ізраїль до відповідальності за, як він висловився, воєнні злочини. Палестинці також мають намір порушити в суді питання зведення Ізраїлем поселень на палестинських територіях.

Мансур повідомив, що протягом 60 днів Міжнародний кримінальний суд має ухвалити рішення з цього питання, і висловив сподівання, що Палестина стане 123-м учасником цієї структури.

Ізраїль погрожує заходами у відповідь у разі звернення палестинців для приєднання до Міжнародного кримінального суду. Також проти приєднання палестинців до цього суду виступають США.

Наприкінці грудня Рада безпеки ООН відхилила резолюцію, що закликала до укладення протягом року мирної угоди між палестинцями й ізраїльтянами, а також до припинення окупації палестинських територій до кінця 2017 року. Проект резолюції, внесений низкою арабських країн, підтримали вісім із 15 членів Ради безпеки, включаючи трьох постійних членів – Росію, Китай і Францію.

XS
SM
MD
LG