Доступність посилання

ТОП новини

Найбільше українці довіряють церкві та армії – опитування


Судам більше довіряють ті українці, хто мав із ними справу - експерт
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:06 0:00

Судам більше довіряють ті українці, хто мав із ними справу - експерт

Церква (64%), армія (63%), громадські та волонтерські організації (62%) формують трійку лідерів за індексом довіри українців. Про це свідчать дані загальнонаціонального опитування R&B Group.

У п’ятірку увійшли також президент України (53%) та Кабінет міністрів України (40%).

Натомість рівень довіри до судів загалом виявився на рівні 13% серед українців.

Експерти відзначають, що рівень довіри населення до судів та судової системи обумовлений ступенем їхньої поінформованості про роботу судів. Тож у той час, коли рівень довіри в рамках загальнонаціонального опитування, – 13%, то конкретно серед учасників судових процесів довіра вже на рівні 40%.

«У той же час безпосередні учасники судових процесів мають значно вищий рівень довіри до судів – 40%. Це можна співставити з рейтингом Кабінету міністрів та ЗМІ. В принципі, ці дані закладають подальшу парадигму, що суттєво відрізняються оцінки у людей, які безпосередньо стикались і у людей, які, переважно, не мали досвіду в цьому», – коментує експерт-соціолог Олексій Ляшенко.

Найменше українці довіряють міліції (13%), судам (13%), бізнесу (12%), органам прокуратури (11%) та банкам на чолі з НБУ (8%).

Раніше повідомлялось, що позитивно якість надання адміністративних послуг в Україні загалом оцінюють лише 5% населення. Такі результати дослідження, яке провів фонд «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» з 19 по 24 грудня 2014 року.

XS
SM
MD
LG