Доступність посилання

ТОП новини

Рада ліквідувала Національну комісію з питань моралі


Верховна Рада підтримала законопроект, який передбачає ліквідацію Національної комісії з питань моралі.

245 народних депутатів підтримали законопроект № 1647 «Про захист суспільної моралі» (щодо державного нагляду) за основу і в цілому.

«Це найбільш одіозна державна структура, яка за 10 років свого існування запам’яталася лише скандальними рішеннями, спробами заборонити мультфільми про Сімпсонів, пісні Скрябіна та пошуками порнографії у художніх творах. Згідно з висновками Мін’юсту, Національна експерта комісія з питань моралі не має окремого предмету регулювання. Це означає, що вона тільки дублює функції інших державних органів», – пояснила з трибуни автор законопроекту перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова.

Також, за словами Червакової, ліквідація «безглуздого органу» заощадить державі 6 мільйонів гривень на рік.

Ліквідація Національної комісії з питань захисту суспільної моралі є вимогою Коаліційної угоди.

Окрім, Нацкомморалі питання нагляду за дотриманням моральності регулюють 9 державних органів, серед яких Міністерство культури і мистецтв України, Міністерство охорони здоров'я, Міністерство юстиції, Міністерство освіти.

Раніше за ухвалення законопроекту виступили 11 медійних організацій.

У грудні 2014 року комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики ухвалив рекомендаційне рішення про недоцільність існування ліквідацію Національної комісії з питань моралі.

XS
SM
MD
LG